vineri, 19 ianuarie 2018

Calatoria in timp

As putea sa spun ca timpul, pentru noi oamenii cat si pentru animale si plante (doar ca ele nu constientizeaza acest aspect) este cel mai dezvoltat factor al evolutiei noastre, dar cu atat cat este de dezvoltat cu atat este instabil din toate punctele de vedere. De ce afirm asta?

De exemplu, ii spui unei persoane de dimineata ca te vei intalni seara cu ea Spunandu-i ca „timpul este instabil” si dintr-o data ii seara si trebuie sa te intalnesti cu persoana respectiva, tocmai ce-ai calatorit in timp, dar nu cu o masinarie care sa te duca direct acolo neformandu-ti amintiri despre ce s-a intamplat in acel timp, ci ai calatorit in timp cu puterea mintii formandu-ti amintiri care s-au petrecut in decursul a 12 ore. Cum cele 12 ore din exemplul meu au trecut asa de repede, gandeste-te ca poate asta-i ultima clipa, ca s-ar putea ca dupa o clipire sa te afli in ultima clipa a vietii tale. Din punctul meu de vedere asa trece timpul.

Un alt factor care arata instabilitatea timpului este somnul. De ce trebuie sa traim cu impresia ca atunci cand dormi timpul nici nu a existat? Simplu, cum spuneam mai sus, ca sa ai impresia ca timpul functioneaza ai nevoie de amintiri, iar in timpul somnului nu se creeaza fiindca creierul este intr-o hibernare completa. Sau persoanele care din motive cuvantatoare sau necuvantatoare au ajuns in moarte clinica sau somn profund cum ii mai spun eu. Ei au intrat acum si ies peste 2 secunde, dar de fapt ei sunt acolo de o luna, doua, trei, poate chiar mai mult. Un mod de a calatori in timp, dar cu urmari grave sau cu consecinte fatale uneori.

Unii oameni sunt sceptici in ceea ce priveste calatoria in timp, dar ea din punctul meu de vedere se poate manifesta chiar simplu din exemplele date mai sus. Calatoria in timp nu se manifesta doar prin masinarii care sunt de domeniul Science Fiction deocamdata, dar daca s-ar realiza, nici nu ne-am da seama ca daca n-am fost noi victimile masinariei, timpul nostru ar calatori normal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu