luni, 29 ianuarie 2018

Aberatii la ceas de seara

Oare democratia dezvolta mai repede mintea, si ca libertatea aduce cu ea decadere? Pornind de la o comparatie simpla dintre ce eram si ce sunt acum tinerii putem raspunde cu da la cele doua intrebari. Unde sunt celebrele surprize turbo, unde sunt jocurile de alta data, unde s-a dus inocenta varstei? Cine e de vina ca la varsta de 10 ani, multe fete fac deja prima felatie, la 11 ani au parte de prima partida de sex, iar la varsta de doar 12 ani deja toarna primul copil ?

De ce pare acest text ca o intrebare continua, poate ca pentru nu gasesc raspunsuri plauzibile. Familia, scoala, societatea cine e responsabil, care e raspunsul ?

Trenduri idioate cu care suntem invadaţi, sarbatori imbecile bazate pe mercantilism, o libertate exagerata provenita tocmai din lipsa ei din perioada comunista ne fac sa fim altfel. Nu neaparat pe noi, ci pe cei care sunt acum. Golani, vagabonzi, smecheri toti sunt emanatia unei societati in decadere.

Se baga alcool din gros inca de la varste relativ fragede, pachete de tigari unul dupa altul si uneori chiar droguri. Invatamantul romanesc care ar trebui sa formeze caractere e tot mai jenant, mai penibil cu fiecare guvernare daca nu chiar cu fiecare ministru ce se perinda prin post, fiecare cu ideile sale „inovative”. O sa ajungem la situatii de genul: “-Unde te duci copile? –La scoala. –Si ma-ta stie?”.

Un mediu viciat are tendinta sa vicieze mai departe. Partea proasta este ca terminatii astia o sa-ti dea tie pensia cititorule, asta daca nu cumva te vor ucide pentru 10 de lei care reprezinta sursa de venit pentru droguri si alte cele , ei cu munca e mai greu. Totusi vreau sa traiesc cu gandul ca maine e maine si va fi mai bine ca azi .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu