miercuri, 23 iulie 2014

Solutii de audit energetic Timisoara online

Companiile de audit energetic te ajuta sa imbunatatesti performanta energetica a casei tale. Certificatul de performanta energetica se concentreaza pe eficienta energetica a unei cladiri, fie rezidentiala, fie comerciala. Astfel de documente pot fi eliberate doar de auditori energetici atestati, iar acestia trebuie sa inspecteze cladirea / imobilul inainte de a elibera actul.

Un auditor energetic va lua in calcul diversi factori, precum ventilatia, aerul conditionat, materialele folosite la constructie, incalzirea, eficienta iluminatului si modul in care sunt controlate. Ca urmare, cladirea va fi evaluata pe o scara de la A la G, unde A recompenseaza o cladire cu nivel de eficienta energetica ridicata, iar G semnalizeaza un imobil cu cea mai slaba eficienta energetica.

Pe langa aceasta evaluare, un auditor este obligat si sa elibereze o scrisoare cu recomandari pentru imbunatatirea eficientei. Asftel de certificate sunt valabile 10 ani de zile. Inainte de angajarea unui auditor pentru eliberarea unui certificat, proprietarul trebuie sa pregateasca anumite acte. Lista de acte necesare certificat energetic Timisoara este disponibila online.

Atunci cand se calculeaza nota unei cladiri, sunt examinate mai multe aspecte, unele particulare pentru fiecare imobil. Cele mai comune sunt insa urmatoarele:
  • varsta cladirii
  • modul de constructie
  • surese de energie verde, daca este cazul : panouri solare, turbine eoliene
  • modul de incalzire si modeul de control al acesteia
  • tipul si numarul de ferestre
  • volumul tuturor etajelor
  • nivelul de izolatie
  • eficienta iluminatului fix
  • proprietatile termale ale cladirilor adiacente


In urma recomandarilor regasite in raportul auditorului, un proprietar poate efectua modificari si imbunatati valoarea ratingului. De ce e important sa obtinem o nota cat mai buna ;a certificatul de performanta energetica Timisoara? Deoarece acest document este obligatoriu atunci cand se vinde sau se inchiriaza imobilul respectiv, iar potentialul client sau chirias va lua o decizie in functie de acest rating, care ii da o idee despre viitorul consum de energie, si implicit costurile asociate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu